Helaas het is weer voorbij…

 
Carnavalszondag werd al vroeg verzameld want we werden om half twaalf verwacht bij het theater aan het Vrijthof in Maastricht. Doordat iedereen zich keurig aan de tijd hield, waren we zelfs iets te vroeg aanwezig. 
Na een tijdje begon de kleine stoet met o.a. de Stadsprins Rolam 1, de Tempeleers en Super-maan te trekken richting Vrijthof. Het eerste ‘sjevraoje’ (rilling) moment van de dag. Veel mensen langs de kant. Aangekomen op het Vrijthof kregen we een mooie plek naast het ’t Momus-kanon. Voor de niet wetende, de Maastrichtse carnaval begint met het afschieten van 11 kanonschoten en het omhoog hijsen van ’t Mooswief. Super-maan is carnavalsvierder 2017 van Maastricht geworden. Zodoende mochten wij het tiende schot lossen. Vooraf gaf één van de heren Tempeleers een proclamatie gericht tot Super-maan waardoor we waterige oogjes kregen, fantastisch! 
Elke Super-maan kreeg een medaille en ook werd een heuse replica van het kanon aan ons overhandigd. En toen…..
 
toen ging het gebäöre!!! Stefan is één van onze grote regelaars. Ook verzorgt hij Super-maan ieder jaar mooi vuurwerk met oud en nieuw. Aan hem de eer om Maastricht te laten schudden. Mét knikkende knieën ging hij naar het kanon. BOEM!!!! De 3 dolle dagen waren nu echt begonnen.
 
Super-maan vertrok weer richting theater aan het Vrijthof waar een receptie volgde voor de vastelaovendvierders 2017.
 
Hier konden we niet te lang blijven, immers de optocht (boonte störm) vertrok! Als vastelaovendvierders mag je hier natuurlijk niet in ontbreken. 
 
Er was wel een klein probleempje. Dit jaar was de rolstoel van Glenn (Caesar) gemaakt om te staan. Hij kon niet hele optocht blijven staan. In overleg met de zeer goed meewerkende Tempeleers, werd besloten dat wij konden invoegen op het einde van de optocht. Helaas hebben dus niet alle toeschouwers ons kunnen zien.
 
Via diverse plaatsen op het Vrijthof en markt en eindigde super-maan met prachtige Romeinse vrouwen s’avonds laat in hun stamcafé de Kardinaal in Amby.
 
Maandag volgde de optocht in Amby. Toen we ons gingen opstellen begon het te sneeuwen. Gelukkig maar van korte duur. Bij vertrek kwam zelfs een flauw zonnetje door 😊
Ook dit jaar viel Super-maan met hun vrouwen en kids weer in de prijzen. In de avond volgde nog een gezellige trektocht tot in de late uurtjes door Maastricht.
 
Helaas is het weer voorbij, op na carnaval 2019!!
 
Cindy heeft onze zondag weer fantastisch vastgelegd op camera. Binnenkort volgt nog een filmpje over onze carnaval 2018.