4 februari 2018 Herenzitting Amby

 
Verleden jaar was het een gekkenhuis voor Super-maan met carnaval. We zijn verleden jaar zelfs tot Vastelaovendvierder vaan Mestreech uitgeroepen door  de Tempeleers. 
We wilden graag iets uitbeelden met als thema Maastricht. Maastricht is gesticht door de Romeinen. Vandaar dat besloten werd om iets te maken met het thema Romeinen.
 
De rolstoel van Glenn werd omgebouwd tot een echte Romeinse strijdkar, hij was Julius Caesar.  Super-maan zijn dit jaar de stichters vaan Mestreech,  dus voorop de strijdkar  staat het wapen vaan Mestreech (d’n Ingel vaan Mestreech). De Supermannen werden gladiatoren en hadden prachtige schilden gemaakt met het  logo van  Super-maan erop. Compleet in gladiatoren kleding, helmen en zwaarden, ging Super-maan naar de herenzitting in de Amyerhoof. Hier volgde een daverend applaus van alle aanwezigen. Binnen barstte het feest los!
 
Aangezien Super-maan Vastelaovendvierder 2017 is geworden, werden wij om 14.00 uur verwacht in ’t Stadssjöttershoes waar wij werden ontvangen door de Momuskanonneers. Er werd ons als kado een vlag van Super-maan aangeboden met verschillende foto’s van de afgelopen Vastelaovendsjaren. Na verschillende optredens kwam de stadsprins Rolam d’n 1ste en de Tempeleers. In een toespraak werd Super-maan als Vastelaovenvierder 2017 in t zonnetje gezet. 
 
Van deze mooie dag heeft hof fotografe Cindy weer geweldige foto’s gemaakt (www.fotografiecindycoenen.nl). 
 
Bedaank!